019 346 440 | myynti@kellokortti.fi | Varaa etäesittely
Kellokortti.fi on myös rakennustyömaiden työajanseuranta

Työajanseuranta rakennusliikkeille

Vuonna 2014 voimaantulleiden uusien määräysten mukaan pääurakoitsija on vastuussa sekä omien työtekijöiden että alihankkijoiden työmaaraportoinnista. Kellokortti.fi-palvelun avulla verottajavaatimukset täyttyvät vähällä vaivalla. Tiedonantovelvollisuusden mukainen rakentamisilmoitus työntekijöistä syntyy nappia painamalla!

Leimaukset tehdään helpoilla leimauslaitteilla, kännykällä tai nettiselaimella. Raportit ja ylläpito tapahtuu Kellokortti.fi-palvelussa ja palkkatiedot saa automaattisesti palkanlaskentaan. Käytettävissä on myös aina reaaliaikainen lista rakennustyömaalla olijoista.

Läsnäoloseurannan lisäksi työaika voidaan kohdistaa esim. rakennustyömaan tai projektin mukaisesti. Näin raporteista saadaan entistä tarkempia vähällä vaivalla.

Lain mukainen työmaaraportointi

Kellokortti.fi-palveluun kerätyt työaikatiedot voidaan lähettää valintasi mukaan joko suoraan verottajalle (ilmoitin.fi -palvelun kautta) tai Tilaajavastuun työmaarekisteriin. Olemme Tilaajavastuu Oy:n virallinen partneri ja toimimme yhteistyössä varmistaaksemme tietojen luotettavan siirron palveluiden välillä.

Verottajalle lähetettävässä aineistossa pitää olla mukana kaikki pakolliset tiedot työmaalla työskennelleistä henkilöistä. Helpoimmin tiedot saa kerättyä käyttämällä Tilaajavastuun Valtti-kortteja. Sen avulla henkilötiedot tulevat Kellokorttiin automaattisesti, ilman että niitä täytyy jokaiselle käyttäjälle erikseen syöttää. Valttikorttien rinnalla on toki mahdollista käyttää myös muita henkilötunnisteita (avaimenperät tai esimerkiksi tarrat)

Kellokortti.fi on Tilaajavastuun virallinen partneri
Kellokortti.fi Raksa toimii myös kännykällä

Pienille työmaille ja liikkuville työntekijöille kännykkä

Liikkuvien rakennustyöntekijöiden työajanseuranta onnistuu helposti Kellokortti.fi –palvelun kännykkäliittymällä. Se sopii mainiosti esimerkiksi laskutettavan työajan keräämiseen suoraan työkohteessa.

Matkapuhelinleimausta voidaan siis käyttää myös pääasiallisena leimaustapana. Käyttäjät voivat kirjata tunnit omalla kännykällä suoraan, joten työaikojen manuaaliset korjaukset jäävät pois. Kaikkia kirjaustapoja voi käyttää ristiin, joten sisäänkirjauksen voi tehdä vaikka tekstiviestillä ja uloskirjauksen kiinteällä päätteellä.

Uusimmat puhelimet (mm. iPhone, Android-puhelimet ja Windows Phone -puhelimet) osaavat laittaa leimaukseen mukaan myös paikkatiedon (leimaushetken katuosoite). Näin voidaan varmistaa, että työ on aloitettu oikeassa paikassa. Paikkatieto voidaan myös toimittaa tarvittaessa laskutustiedon mukana asiakkaalle.

Rakennustyömaiden omat leimauslaitteet

Kellokortti.fi Raksa -palvelun leimauslaitteet soveltuvat rakennustyömaakäyttöön erinomaisesti. Leimaus voidaan tehdä Valtti-älykortilla tai erikseen ostettavilla avaimenperillä/tarroilla. Leimaustapahtuma on nopea, eikä vaadi perehdyttämistä. Tarvittaessa työaika voidaan myös kohdistaa litteralle tai työtehtävälle.

Perusleimauksen lisäksi työaika voidaan kohdistaa yhdelle tai useammalle seurantakohteelle (A6 Raksa-laite). Näin raportit saadaan esimerkiksi litteroittain, projekteittain, työvaiheittain tai asiakkaittain.

Kellokortti.fi Raksa leimauslaitteet on suunniteltu rakennustyömaakäyttöön
Kellokortti.fi-palvelussa leimaukset voi tehdä myös Android-puhelimella ja esim. Valttikortilla

ANDROID-puhelin leimauslaitteena

Kellokortti.fi-palvelun edullisin leimauslaitevaihtoehto on tavallinen Android-käyttöjärjestelmään pohjautuva puhelin. Puhelimena voi käyttää mitä tahansa Android-puhelinta, jossa on NFC-lukija. Leimauslaitesovellus ladataan Googlen Play-kaupasta ja laitteen sarjanumero syötetään palvelun asetuksiin.

Tämän jälkeen laitetta voi käyttää kuten oikeaakin leimauslaitetta. Siihen tunnistaudutaan Valttikortilla tai RFID-avaimenperällä. Tunnistautumisen jälkeen painetaan sisään- tai ulos-nappia, jonka jälkeen leimaus on valmis.