Lomakausi vaihtuu – hoida ainakin nämä asiat kuntoon!

Kesälomat lähestyvät ja se tarkoittaa monissa asiakasyrityksissämme sitä, että lomasuunnittelu joko aloitetaan nyt tai se on jo käynnissä. Tässä blogissa tuomme esille asioita, jotka tulisi nyt erityisesti ottaa huomioon yrityksen lomasuunnittelussa.

Onhan lomasuunnitteluominaisuus jo käytössä?

Kellokortti.fi-palvelussa käytetyt lomat voidaan merkitä kaikille käyttäjille siinä kohtaa, kun lomalle ollaan jäämässä tai jo etukäteen. Osa yrityksistä hoitaa edelleen itse suunnittelun Excelissä, vaikka helpompiakin keinoja on. Erillinen lomasuunnittelu-ominaisuutemme on tullut koko ajan suositummaksi, sillä se helpottaa suunnittelutyön aiheuttamaa päänvaivaa.

Lomasuunnitteluominaisuus mahdollistaa muun muassa:

  • lomien ylläpidon (laskee kertymät ja valvoo käytetyt)
  • lomalauantaiden oikean käsittelyn
  • lomasuunnittelunäkymän (kaikille mahdollisuus nähdä lomat)
  • lomien hyväksynnän.

Suosittelemmekin lisäominaisuutta lämpimästi kaikille asiakkaillemme helpottamaan jokavuotista suunnittelutyötä. Mikäli teillä ei sitä vielä ole, voitte olla asiasta yhteydessä myyntiimme. Käyttöönoton ehtii vielä tehdä ennen uuden lomakauden alkua.

Kesälomakauden avaus lomasuunnittelussa

Kesälomakausi on 2.5.-30.9. välinen ajanjakso, jonka kuluessa loma on yleensä annettava. Vastaavasti talvilomakausi on 1.10.–30.4. välinen ajanjakso. Aina uuden lomakauden lähestyessä lomasuunnitteluasiakkaamme tarkistavat menneen kauden lomat ja avaavat uuden kauden suunnittelua varten.

Tarkistathan ainakin nämä asiat uutta kautta avatessasi:

  • Onko kaikki lomapäivät merkattu oikein kuluvalle kaudelle? Ennen uuden kauden perustamista on hyvä varmistaa, että kuluvalla lomavuodella on lomakirjaukset kunnossa, jotta uudelle kaudelle siirtyy varmasti oikea määrä käyttämättömiä lomapäiviä. 
  • Voiko kuluvan lomakauden sulkea ja siirtää pitämättömät lomapäivät seuraavalle lomakaudelle? Jos kuluvan lomakauden päivät ovat oikein, voidaan uusi kesälomakausi avata ja siirtää pitämättömät lomapäivät sinne.  
  • Onko lomapäiviä pidetty ennakkoon, lisäämällä tulevan kauden lomia nykyiselle kaudelle? Muista vähentää uudelta lomakaudelta etukäteen pidettyjen lomien osuus, jos sellaisia on käytetty. 
  • Haluaako henkilöstö merkitä kesälomiaan? Varmistathan, että kaikilla henkilöillä, joiden kuuluu päästä merkitsemään kesälomiaan, on lisenssi ja lomasuunnitteluryhmä kunnossa henkilötiedoissa. 

Mikäli lomakauden avauksesta herää kysymyksiä, voit aina olla yhteydessä tukeemme.